10 more facts you didn't know about me

24 March 2018

facts 1  Pelkään perhosia. Mielestäni pelkään aika harvoja asioita ja perhoset on sieltä pahimmasta päästä - etenkin isot yöperhoset, jotka saattaa olla jopa karvaisia! Hyi kamala, tulee huono fiilis pelkästä ajatuksesta!

2  Pienenä halusin pitkään itelleni sekä hammasraudat että silmälasit - jep, suorat hampaat ja hyvä näkö ei ollut mun mieleen. Mun monet kaverit sai hammasraudat ala-asteella ja olin niiin kateellinen! Olihan ne nyt coolit. Mutta sentään (tai valitettavasti) toinen toteutui, kun sain ensimmäiset lukulasini.

3  Mä en osaa syödä oikein, en lakaista, enkä kirjoittaa. Vaikka oon oikeakätinen, pidän haarukkaa oikeassa ja veistä vasemmassa kädessä. En tiedä miksi oon opetellut sen noin päin. Kun lakaisen roskia, pidän rikkaharjaa jotenkin todella epäergonomisesti kädessä ja siitä mun ranteen rasituspatti (eli ganglio) ärtyy ja kasvaa. Ja kun kirjoitan, painan kynää liian kovaa siihen paperiin niin, että kynä painaa mun keskisormea - ensin siihen ilmestyy kuoppa liiallisesta painamisesta ja sen jälkeen patti. Onko teillä keskari- tai rannepatteja?

Mä nään monesti unta siitä, että mulle on yhtäkkiä ilmestynyt satoja uusia lukijoita. Viime unessa vielä päättelin, että sillon viime kerralla tää oli unta, mutta nyt tää on täyttä totta! Eipä ollut sit kuitenkaan... Käynkin melko usein tarkistamassa, onko niitä lukijoita oikeasti jo niin paljon.

5  Lähes poikkeuksetta nukahdan aina elokuvan aikana - riippuen toki elokuvasta. Useimmiten katson sen leffan loppuun seuraavana päivänä, mutta on monia elokuvia, joista oon nähnyt vaan puolet...

facts 2 Vielä yksi nukkumiseen liittyvä fakta. Nimittäin aina, kun nukahdan sohvalle (ja etenkin meidän kotikodin olkkarin sohvalle), nukun puoliunta. Sellaista hyvin hämmentävää puoliunta. Luulen herääväni ja saatan muka lähteä esimerkiksi jääkaapille tai ulko-ovelle. Saatan kuulla outoa rapinaa tai jonkun laittavan kenkiä jalkaan. Ja kun nostan päätäni, ääni loppuu - eli olen hereillä. Kun taas lasken pääni tyynyyn, ääni jatkuu. Tästä puoliunesta herääminen on aikamoinen kamppailu ja se on todella epämukavaa.

7  Oon ihan surkea kirjoittamaan esseitä (terveisin viiden sivun esseetä juuri kyhäilevä epätoivoinen minä). En voi ymmärtää, miten sitä asiaa voi keksiä yhdestä aiheesta viiden sivun verran, ilman että puolet tekstistä on pelkkää liibalaabaa...

Ylä-asteen lopulla hankin itselleni elämäni ensimmäiset (ja luultavasti viimeiset) lävistykseni, smileyn ja labretin. Niitä ei kumpaakaan enää ole, mutta mun alahuulessa on vieläkin ihan pienen pieni reikä. Se ei onneks näy kovin hyvin, mutta iho on sillä kohtaa ohuempaa. Napakorun hankin myöhemmin, mutta sitäkään ei enää ole. Ei ne lävistykset taidakaan olla mun juttu.

9  Muhun ei oikein iske nykypäivän sketsiohjelmat, mitä TV:ssä pyörii. Putousta mä en suostu enää katsomaan, enkä edes ole tietoinen muista telkkarin sketsiohjelmista. Sen sijaan tykkään edelleen katsoa Vintiöitä, Jopet Showta, Pulkkista ja Pulttiboissia.

10  Mä en yksinkertaisesti osaa leipoa. Viimeksi tein vegaanisia mokkapaloja, josta tuli lopulta muovimaton tyylinen lätty. Ja kuorrute se vasta kamalaa olikin - ihan liian makeaa mokkakeittoa, joka vaan valui sen lätyn päältä pois. Lopputuloksena oli järkyttävä päänsärky sekä makeuden, että sen jumalattoman häsellyksen takia. Valehtelematta, mun leipominen on pelkkää päänsärkyä, itkua ja naurua.

facts 3 1 I have a fear of butterflies. I'm afraid of very few things, and butterflies are the worst. Especially moths, that can be furry too! Ugh, awful.
2 When I was younger I always wanted to have braces and eyeglasses. Apparently I didn't like my good eyesight nor straight teeth. My many friends had braces and I was so jealous. At least one of my childhood dreams came true, when I got my first glasses.
3 I can't eat, sweep or write right. Even though I'm right handed, I eat with the fork on my right hand and knife on my left hand. I don't know where I've learnt this habit. When I sweep, I use the broom very unergonomically (?), it hurts my wrist and makes my ganglia grow. When I write, the pen pushes my middle finger, so first there'll be a dent and after a while there's a lump.
4 I have this same dream once in a while, where I've gain hundreds of blog followers. Last time I had this dream, I was sure that this time it's for real. Well it wasn't...
5 I always fall asleep during a movie. Of course it depends on a movie, but there're loads of films I haven't seen completely. Usually I watch them the next morning.
6 Every time I fall asleep on a coach, I half-sleep. It's very confusing. I think I'm awake and I can see myself walking to the fridge or to the door. I can hear something and when I lift my head from the pillow the noise disappears - which means I'm awake. And when I put my head back to pillow, the noise starts again. It's very frustrating to try to wake up.
7 I suck at writing essays (greetings from very desperate me, who's writing a five-page-essay). I just don't get it, how can you make a good text about one subject, without babbling.
8 At the end of high-school, I got my first (and probably last) piercings, smiley and labret. I still have the tiniest hole under my lower lip but you can barely see it. After those I got my belly button pierced, but none of these exist anymore. I don't think piercings are my thing after all.
9 I don't really like comedy series nowadays. Instead I like to watch comedy from 80's, 90s and 00's.
10 I really can't bake. Like really. Last time when I tried to bake a cake, it was more like a plastic mat. And the frosting was more like sugary soup that glided off the mat. It was just awful and the result was only a massive headache.

Pitkästä, pitkästä aikaa faktapostausta! Ensimmäisen osan kirjoittelin teille vuonna 2016 - jonka löydät täältä - eli oli kai jo aikakin vähän päivittää listaa. Osaatteko samaistua näihin faktoihin? Kivaa lauantai-iltaa!
Follow me on Blogger or Bloglovin

16 comments

 1. Heei mullakin on keskisormessa patti kirjoittamisen takia! Se on kyllä hassu :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes! :-D En oo nähny keskaripatteja kelläkään muulla kuin siskollani ja aina sitä ihmetellään! :D

   Delete
 2. Mulla on nimettömässä patti kirjoittamisesta! Se on ollu siinä varmaan ainakin kymmenen vuotta, niin kauan ku muistan, ja aina vihastuu kovasta kirjottamisesta. Kiva postaus!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, joo sillon ku innostuu kirjottamaan, niin tulee kyllä kieltämättä keskari aika kipeeks... :D Pitäis varmaan opetella pitämään kynää oikein kädessä. :-D Kiitos Sanna! :)

   Delete
 3. Täällä yksi joka voi samaistua tuohon, että pidän haarukkaa oikeassa ja veistä vasemmassa kädessä, vaikka oikeakätinen olenkin. Kiva postaus :)

  ReplyDelete
 4. Heippa! Mää jäin jumittaa kolmos kohtaan ja siinä olevaan ongelmaan nimeltä ganglio. Käytkö tyhjäämässä sitä lääkärillä ? Itse olen siitä myös kärsinyt, myöhemmin leikattiin pois. Muistaakseni kolme kertaa laitettiin kortisonia joka hetkellisesti helpotti. Usein myös ite räjäytin sen paukauttamalla jollain kovalla pattiin niin hajos ja kipu hellitti samantien :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ohhoh, toi räjäyttäminen kuulostaa erikoiselta! :D Näytin sitä tosiaan lääkärille ja sain häneltä kuulla että ganglio se on. Oon ite aina luullut sitä jokskin ylimääräiseksi luuksi, kun se on niin kova. Ja tosiaan se ärtyy ainoastaan silloin, kun teen käsillä töitä - esimerkiksi siivoustyö ei sen takia sopinut mulle. Tällä hetkellä se on lähes olematon, sillä se pienenee silloin, kun en rasita sitä liikaa - oon nimittäin erittäin epäergonominen käsilläni muutenkin. :-D Jos se alkaa pahemmin oireilemaan, niin varmasti käyn sen leikkauttamassa. Kiitos kommentistasi! :)

   Delete
 5. Fakta postaukset on aina kivaa luettavaa :D Kiva lukee millanen bloggaaja on ja onko mitään yhteistä tai paljastuuko jokin juttu jota ei olis uskonu. Hämmästyin perhospelkoa, mut vaan sen takia koska kukaan ei pelkää niitä. Paitsi minä xD Mulla pelko saattaa tulla siitä että pienenä yöperhonen tuli mun huoneeseen ja "hyökkäs" mun kimppuun. Isäpuoli tappo sen ja se tippu sängynalle, just sille puolelle missä mun pääpuoli on. Vaikka isäpuoli saikin ötökän vietyä pois nukuin silti seuraavat kolme yötä jalkopäädyssä. Pelkäsin et sen perhosen kaverit tulee ja näin parhaaksi pysyä kaukana sen kuolin paikasta xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis! Pahinta on se, että yöperhoset pääsee huoneeseen ja lentää päin! Mulle on varmaan kans jäänyt traumat siitä. Monesti oon mäkin kutsunut äitin tai iskän hoitamaan ne pois huoneestani. :-D Ja oon kyllä myös saanut ihmettelyä osakseni tästä pelosta... :D

   Delete
 6. Mä oon kans tosi huono kirjoittamaan! En vaan kans tajua miks esseissä pitää antaa se minimi sivumäärä, kun luulis että se sisältö on tärkeempää! :D
  Mun perhospelosta sä jo tiedätkin, hyhh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No jep! :-D Mieluummin kirjottaa vaan sitä asiaa, kun se ylimääränen jauhaminen yleensä vaan laskee arvosanaa... :D

   Delete
 7. Fakta postauksia on kyllä aina tosi kiva lukea! :) Mä pelkään/inhoan myös yöperhosia :D Alan aina kiljumaan suoraa kurkkua, jos satun yhdenkin näkemään joskus jossakin :D Mulla on patti oikean käden nimettömässä kirjoittamisesta. En tiedä pidänkö kynää jotenkin hassusti kädessä, koska kaikilla mun kavereillakin se patti on nimenomaan keskisormessa ja mulla ainoana nimettömässä :D Ja täältä löytyy myös yksi, joka ei osaa sitten ollenkaan leipoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla Sofia! :) Ahahaa, ihanaa etten oo ainut yöperhosten vihaaja! :-D Ja tosiaan nimettömässä oon mä nähnyt suurimmalla osalla kirjoituspatteja, keskisormessa harvemmilla! :D Mutta hauska kuulla, että niitä on muillakin!

   Delete
 8. Mulle tulee myös kirjoittaessa kuoppa keskariin, mutta siihen ei ole tullut pattia, ainakaan vielä.xd Mulla on myös sama tuo, etten osaa syödä oikein haarukalla ja veitsellä, mutten osaa syödä ilman veistäkään. Tosi kiva postaus! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahahhaa, hei mullekaan se patti ei ilmesty, jos en pidä taukoa kirjottamisesta. :D Mutta yleensä se kynällä painaminen sattuu niin paljon, ettei oikein voi jatkaakaan kirjottamista ja silloin se patti ilmestyy. Mulle helpointa on taas syödä pelkästään haarukalla... :D Kiitos! ♥

   Delete

Instagram @sannilina

© sannialina. Design by FCD.