why blogging?

30 November 2017

Bloggaaminen. Mun rakas harrastus, joka on jo kuutisen vuotta pyörinyt mun elämässä. Meillä on ollut Bloggerin kanssa jonkinlainen on-off-suhde. Tätä blogia oon kirjoittanut vuoden 2016 kesäkuusta lähtien omaan tahtiin ja täällä sitä edelleen ollaan. Miksi mä bloggaan? Mitä mä siitä saan? Onko blogin kirjoittaminen sama asia, kuin julkinen päiväkirja?

Blogi on mulle itseni ilmaisua kuvien, tekstin ja yleisen ilmeen/ulkoasun avuin. Rakastan valokuvaamista, kuvien muokkaamista, ulkoasulla leikkimistä, uuden oppimista ja omin käsin tehdyn lopputuloksen näkemistä. Voisi sanoa, että bloggaaminen on jonkinlainen taiteen muoto!

En sanoisi, että olen perfektionisti, mutta olen kieltämättä melko tarkka etenkin kuvista, mitä julkaisen blogissani. Sopiiko kuvat yhteen toistensa ja edellisen postauksen kuvien kanssa ja toimiiko ne tekstin ja ulkoasun kanssa. Tykkään kuitenkin käyttää siihen aikaa, koska vasta silloin, kun oon itse tyytyväinen, voin julkaista postauksen. Toki välillä on tullut ns. hutipostauksia, jotka ei miellytä enää mun silmää, mutta voi voi. Ei se maailma siihen kaadu. Kaikessa voi kehittyä ja oppia uutta.

blogging
Toki blogi voi olla julkinen päiväkirja, mutta itse en voi edes verrata blogiani ja päiväkirjaani toisiinsa. En edes kehtaisi vuodattaa blogiini kaikkia murheitani, koska haluan mieluummin pitää blogini positiivisena. Huonoina päivinä jätän bloggaamisen suosiolla sivuun. Tai huonoina päivinä bloggaaminen saattaa piristää! Blogin kirjoittamiseen on aina kiva palata ja se on tavallaan jonkinlainen henkireikä arjessa.

Bloggaaminen on se mun juttu. On ollut jo pitkään ja tulee toivottavasti olemaan. Muistan kun 15-vuotiaana julkaisin ensimmäisen blogini, en halunnut kenenkään tutun näkevän tai löytävän sitä. Nykyään tiedän lähes koko perheeni ja parhaiden ystävieni lukevan tätä blogia ja se on musta kivaa! Musta on hauskaa kun äiti ja isosisko kyselee uusien postausten perään ja on ihanaa saada kehuja ja palautetta  ystäviltä.

blogging (2) Tää on mulle alusta ilmaista itseäni, kehittää valokuvaustaitojani, kirjoittamista ja englannin kieltä! Täällä ei kukaan oo vetämässä punakynällä mun kielioppi- tai muitakaan kirjoitusvirheitä. Virheitä sattuu - kaikille! Aina saa oikaista, jos kokee sen tarpeelliseksi (se ei tosin kerro, korjaanko niitä - haha). Omia postauksia lukiessani, huomaan niitä virheitä ja mua enemmänkin naurattaa ne!

Blogimaailma on muuttunut paljon tämän mun bloggaamishistorian aikana. Blogiyhteisöt on yhä tiiviimpiä ja olenkin saanut monia tuttavia tätä kautta. Bloggaajat tukevat toisiaan ja musta on ihanaa, että saa sitä ns. vertaistukea muilta! Useat taas tekevät tätä työkseen ja se on musta ihan mahtavaa! Itsekin olen haaveillut täysipäiväisestä bloggaamisesta, mutta en usko että se olisi mun juttu. En halua blogata rahasta, enkä halua, että tää koskaan menee siihen, että mun on pakko postata jotain. Bloggaaminen sivutyönä olisi sopivampi mulle - ehkä. Joskus tulevaisuudessa.

Terkkuja isille: tätä se lokkaaminen on.

blogging (3) Blogging. My dear hobby that has been in my life for about six years. I've had some kind of a love-hate-relationship with Blogger. I've been writing this blog since June 2016. Why do I blog? Is blogging the same thing as writing a public diary? Blogging is a way of expressing myself through pictures, text and the whole layout. I love photographing, editing photos, playing with the layout, learning new things and seeing the result of my own hands. You could say blogging is an art form. I wouldn't consider myself as a perfectionist, but I sure am quite strict with photos I publish in my blog. It's either a hit or miss, but whatever - it isn't the end of the world, if the post isn't perfect. You can always evolve and learn something new. Sure a blog can be a public diary, but I couldn't even compare my blog and a diary. I want to keep my blog's vibes positive and if my blog was my diary, the positivity would be gone. On bad days I won't blog - or blogging can cheer me up. I remember when I was 15 and published my very first blog, I didn't want anyone to know about it. Now I know my whole family follows my blog and it's funny to hear my mom and sister asking for new posts! This is a platform for me to express myself, to develope photographing, writing and my English-skills! No-one's giving me a redpen, when something's not right. Sometimes I read my own posts, notice a mistake and just laugh - everyone makes mistakes!

The blogworld has changed a lot since I first stepped into it. The blogger communities nowadays are closer, bloggers want to support each other and it's lovely to be a part of it! Many bloggers are doing it as their job and I think it's awesome! I've dreamt about blogging professionally, but I don't think it's my thing. Maybe I'll be a part-time blogger. Someday. In the future.
Follow me on Blogger or Bloglovin

8 comments

 1. Tosi ihana teksti ja niin hyvin tiivistetty, mikä kaikki bloggaamisessa on ihanaa! Tätä vois todellakin sanoa yhdeksi taiteen muodoksi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sini! Musta on ihanaa, kun jokainen saa tehdä blogistaan oman näköisen, sama kun taiteessa - jokaisella on se oma juttunsa! :-)

   Delete
 2. Oih, niin samaistuttava postaus!<3 Oot saanut tiivistettyä kaiken olennaisen ja toit mahtavasti omanlaistasi näkökulmaa esille. Ja oikeastaan oot muutenkin ihan best! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos samoin Ada! <3 Ihanaa että tykkäsit! :)

   Delete
 3. Kiva idea avata vähän miksi tekee tätä :) Aika samoilla linjoilla itsekin meen, bloggaaminen antaa oikeasti yllättävän paljon!<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niimpä! :-) Ja on ihan hyvä muistutella sitä itellekin, silloin kun ei meinaa sujua bloggaaminen! :D

   Delete
 4. Tää postaus kyllä osu ja upposi omankin blogimenneisyyden osalta :-D Joka syksy on tullu uutta motivaatiota laittaa jotain blogintynkää pystyyn, mutta ei oo vaan löytänyt sitä omaa juttua. Onneks viimein tuntuu että oon sellasen löytänyt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit ja että oot löytäny sen oman juttusi! :-) Mulla on ollut sama, monta blogia olen aloittanut ilman minkäänlaista ideaa tai tarkoitusperää... :D

   Delete

Instagram @sannilina

© sannialina. Design by FCD.